lauantai 12. joulukuuta 2009

mine rescue! \nn/

morjesta!
huh, ny on enää 6pvää jälellä, nopeesti se vaan jatkaa menemistä. aika nimittiäin. kooste viime viikosta: raportin vääntöä, kaivospelastuskurssi, hiilikaivoseksku, yliopistohassuttelulätkää + luksus baari ja tutustumista vaalsin yöelämään.

maanantaina ja tiistaina tuli siis yritettyä simuloida kaivostuuletusta "BBK1 kaivoksessa", lafkan kellarissa siis. pikkusen meni pienillä, innokkailla insinööreillä aikaa tajuta pari pientä jekkua iki ihanasta Ventsim ohjelmasta sekä itte oikeesta mallista :) mut nyt näyttää raportti vallan hyvältä!

ke aamuna lähettiin sitte 6.45 kohti Esseniä ja kohti kaivospelastuskurssia. kaivoksessa työskentelevät ihmiset voi ilmottautua vapaaehtosesti mukaan toimintaan, ainoa "este" on HC-kunto/pelastustesti. myö tehtiin siitä ehkä viidesosa ja kaikki oli aivan kuollu sen jälkeen. käytettiin 2 happi pulloa per naama ja se testi sisäls: mönkimistä ja kiipeilyä kamat päällä ja pullo selässä ja happinaamari kasvoilla; kuntopyörällä polkemista, kuumahuoneessa kävelyä kävelymatolla ja vielä lisää mönkimistä ahtaissa paikoissa. LOISTO päivä :) illalla käytiin parilla olusella ja jampat jakso vielä ennen sitä pelata 1,5h futista, hullut. söin myös ehkä parhaan hampparin täälä saksassa olo aikana tollon illalla, aivan loistoa!



to aamuna oli sitte vuorossa hiilikaivos, tossa on kuvia kotisivuilta. DSK, Deutche Steinkohle, RAG. vierestä pääsee myös virtuaaliselle animaatiokierrokselle kaivokseen, aika päheetä :)

http://www.rag-deutsche-steinkohle.de/content.php?id=1011&menu=101

kaikki omat kamat piti jättää maanpinnalle, kellot korut ym. ettei tuu aiheutettua räjähyksiä (sielä on metaania ja hiilipölyä ihan simona). sit saatiin kaikki kaivokselta vaatteet, joo, kaikki, mitään omaa ei ollu päällä :) kypärät, pelastuspaketit ja lamput kanssa mukaan vielä ja sen jälkeen vyöllä olevan tavaran määrä oli aika huikea, paino pikkusen. ei ollu kameroita mukana, niin ei voi lähettää kuvamateriaalia (ennen ja jälkeen kuvia kyllä, jos vaikka tossa maanantaina saatais niitä). en oo ehkä ikinä oo ollu niin musta kun olin ton kaivoskierroksen jälkeen, loistoa!



kaivoksee mentii sisälle hissillä, 12 m/s. sen jälkeen saatiin juna kyyti suht lähelle louhinta paikkaa, päästiin käveleen vaan joku kilsa :) tavara liikkuu sielä maanalla hihnakuljettimilla, niku myös ihmiset, LOISTOA :) harmi vaan kun ei päästy kokeilemaan ite sitä hihnalla ja hiilenpäällä liikkumista. kävelyn jälkeen pääsiin ihan kattoon sitä louhinta perää, 1,2m paksu hiilikerros, joten se louhintatila oli sielä aika pieni, oli aika loistoa mönkiä sielä! toi ei oo edes vielä ohut kerros, jossain ne louhii jotain 80cm paksua hiilikerrosta, se alkaa olla jo aika pieni tila :) en nyt saa tota suomenkielistä termiä mieleen, mutta louhintatyyli on siis longwall mining.

http://en.wikipedia.org/wiki/Longwall_mining

loistoa oli siis, uudestaan jos pääsis ois hienoa. toi kaivos on ainoa mikä on "toisella puolella" jokea (rhein), mut silti se kuuluu tohon rheinlandin teollisuusalueeseen. mut täälä kuitenki alkaa kaivokset meneen kiinni kun ei se kannata + alkaa olee hiili louhittu tuolta maanalta. toi kaivos suljetaan parin vuoden päästä ja muista en tiiä, mut eikai ne kauaa pyöri kun valtio kai maksaa tappiollisen osan (hiilen hinta tippu aivan vitusti kun tuli tää talouskriisi). HA, toivottavasti tosta selityksestä oli ees osa oikein, näin asian kuitenkin ite ymmärsin.

torstaina kaivoksen jälkeen ja kotiinpalaamisen jälkeen mentiin sitte vielä kattomaan yliopistohassulätkää, lääkis, sähkö ja mekaniikka pelas keskenään hassuissa asuissa ja puol tosissaan, oli aika siistiä. jäähalli (semmonen harkkahallin kokonen, mut katsomot kuitenki molemmilla puolilla ja ihan oikee baarikin sielä oli) oli täys opiskelijoita :) loistoa, sit sen jälkeen oli bileet starfishissä, aika nasta klubi. sielä oli ravintola, automaatti mistä sai rahaa ja isoja huoneita eri tyyleillä, hieno paikka kaikenkaikkiaan :)

http://www.starfish-aachen.de/home/index.php



mut over and out täältä nyt, tänään on kova päätös taas edessä: jääkö kotia katteleen leffoja vai meniskö sitä vielä tutustumaan Aachenin yöhön :) muutama kiva rokkimesta ois kiva nähä, jos niitä jostain kaivais! mut mukavaa lauantai iltaa ihmisille! kuvia tulee kun saan niitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti